Jersey Granatäpple

24 kr

Jersey är ett lätt, fint tyg som är tunnare än trikå. Tyget är flexibelt och behagligt för kroppen, passar utmärkt till barnkläder, pyjamas, babybodys, T-shirts, sweatshirts, leggings, mössor, pannband etc.

Tyget har Oeko-Tex Standard 100 klass I-certifikat (sedan 1992, ett internationellt test och certifieringssystem för textilier tillverkade endast av hälsovänliga material). Klass I av detta certifikat innebär att materialet även är lämpligt för spädbarn och småbarn under 36 månaders ålder.

Sammansättning: 95% bomull,5% elastan

Vikt: 180 g/m2

Bredd: 150 cm

Krympning från längden 7%

Pris anges / dm (10 cm) minsta köp 5 dm (50cm / 0,5 m)  Lägg 10 bitar i kundkorgen för att köpa 1 meter.När du syr jersey plagg är det lämpligt att använda en nål för att sy jersey - dvs stretch eller superstretch, nål med nummer 75 till 90. Dessa nålar är speciellt utformade för att passera genom den ömtåliga strukturen hos jersey utan att riva eller skada tyget. Dessutom är det viktigt att använda en speciell söm för att sy jersey plagg för att säkerställa dess elasticitet. Jersey sys bäst på en overlock. När du syr på en hemmamaskin, använd en sicksacksöm, en Z söm eller en overlocksöm.